12. heinäkuuta 2012

Riine-mekko ja päällystettyjä ruukkuja

Mekkotehtailu senkun jatkuu... Tänään syntyi aamutuimaan Riine-mekkonen kolmivuotiaalle. Vanhasta äitiyspakkauksen päällisestä ja tilkkuvakan aarteista :). Niin mukava on sovitella erilaisia kankaita yhteen ja käyttää koristenauhan loppupätkiä näihin mekkoihin!
Tämä Riinen kaava on aika reilu. Kolmivuotias käyttää 92-98 kokoa ja tämä mekko on Mekkotehdas-kirjan pienin koko eli 86/92. Teinkin sen puoltoistavuotiaalle, mutta hänelle se oli aivan liian iso.



Eräässä Kotivinkki-lehdessä oli päällystetty saviruukkuja kankailla. Pitihän moista kokeilla :)
Piirsin ensin kaavan ruukun avulla ja sitten vain kovasti lakkaa alle,kangas ruukun ympärille ja reilu kerros lakkaa päälle. Sitä lakkaa saikin sitten loppupäivän ja vielä seuraavankin rapsutella käsistä pois. Ensikerralla hanskat käteen!



10. heinäkuuta 2012

Katariina-mekkosia

Mekkotehdas-kirjan ihanuudet on olleet aina välillä mielessä ja nyt päätin ommella siitä jotain. Varastosta kaivelin vanhoja verhokappoja ja kaapin perältä tilkkukorin esille. Näitä yhdistelemällä syntyi kahdelle pikkuneidille omat Katariinat :).
Malli on kaunis päällä ja nopeatekoinen. Erilaisia kuoseja yhdistelemällä saa mielenkiintoisia mekkosia.





Tällaisena kauniina kesäpäivänä on mukava ommella ulkosalla! Sopivasti kun tuulee niin sääskistäkään ei ole häiriöksi :)


5. heinäkuuta 2012

Jotain valmista...

Sain kuin sainkin viikonlopun aikana pikkiriikin neuleen valmiiksi! Tällä Modasta löytyneellä ohjeella olen aloitellut jo kolme takkia,kaksi jäi kesken mutta tämän sain loppuun asti :)
Lanka on jotain halpaa Lidlistä ostettua,saas nähdä miten kestää pitoa ja pesua mutta väreistä tykkään!


Neule tehtiin kätevästi yhtenä kappaleena kainaloihin asti,sitten hihat samaan kohtaan ja lopuksi yhdistettiin kappaleet pyöröpuikoille ja neulottiin kaarroke ja etureunat.


Ja ompelukonekin on hurissut vaikka piti olla kaapissa heinäkuun ajan...


Kukkatrikoon tilasin omaa kietaisutunikaa varten ja siitä jäi sopiva pala pieneen kietaisubodiin. Kaava tähän Ottobresta.Tunikasta ehkä kuvaa myöhemmin.