5. huhtikuuta 2012

Virkattuja mattoja

Pitkän pitkän tauon jälkeen blogini herää taas eloon! Jotain on tullut tehtyä mutta jäänyt julkaisematta ja jotain on jäänyt pidemmäksi aikaa keskeneräiseksi. Hiihtolomaviikolla innostuin maton virkkauksesta. Tilasin trikoo- ja ontelokuteita,kaivelin muutaman ohjeen netistä ja aloin virkata. Erittäin mukavaa ja koukuttavaa puuhaa! Kaksi mattoa virkkasin,molemmissa kude loppui kesken. Neljä kiloa ei sitten riittänytkään isoihin mattoihin.
Oranssiin mattoon jouduin laittamaan viimeisen kierroksen hieman tummemmasta kuteesta mutta toisaalta se ei haittaa ollenkaan vaan tuo vain lisäefektiä haalean oranssiin mattoon.

Valkoinen trikoomatto on edelleen pitsireunusta vaille. Odottelen jääkö ystävältä kudetta yli jolloin saisin tämänkin viimesteltyä.
Mattojen ohjeet ovat Kauhavan kangasaitalta,kuteet Mallan kudepuodista ja ylempi matto on virkattu ontelokuteesta,alempi trikoosta. Pieni varoituksen sana pölyallergisille! Ontelokude on todella pölyävää. Pesin kuteen ensin kutistumisen vuoksi koneessa,kuivasin sitä neljä päivää (odottavan aika on pitkä!) ja kerin sitten rullalle. Silmät, suu ja nenä  sekä ympäristö metrin säteellä oli oranssin nukan peitossa! Voipi olla että jatkossa keskityn trikookuteeseen, nimittäin seuraava matto on jo suunnitteilla :).

8 kommenttia:

  1. Kissa, kiikkutuoli ja kiikkutuolin matto! Niin ihana kuva. Kauniin oranssinen matto. TUollanen passais meiänki olohuoneeseen. Palijonko tarvii yhteen mattoon kudetta? Rauhallista pääsiäistä.

    VastaaPoista
  2. Siitäpäs tuli hieno! Tosi sievä tuon oranssin malli.

    VastaaPoista
  3. No somia ovat, En ossaa, mutta kottiini kelepuuttasin. Pirteitä! T. Pirta

    VastaaPoista
  4. Näppi, molempiin meni viitisen kiloa suunnilleen kudetta. Kaikki phjeet näkyy olevan ohuelle ontelokuteelle joten niissä on huomattavasti vähemmän neuvottu kudetta hankkimaan.

    VastaaPoista
  5. no onpas hienot matot! minusta valkoinen on hieno ilman reunustakin, ihan valmiin näköinen.:)meillä tytöt ovat joitakin virkkauksia tehneet, minulla tahtoo jäädä aina kaikki kesken. :)

    VastaaPoista
  6. Ihana kyllä toi oranssi matto. Yksi lempiväreistäni nyt turkoosin ohella. Kaunis on tuo valkoinenkin.

    VastaaPoista
  7. Näyttää ihan liukuvärjätyltä tuo oranssin maton reuna, sävyt on niin lähellä toisiaan. Kauniita!

    VastaaPoista
  8. Niin herkullinen tuo oranssi matto :) Ja kyllä tuon valkosenki mielellään ottasin ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!